VÄLKOMMEN

NYHETER !

Min syn på matchen.

Vilken match, det lät på läktaren som att det var hemmamatch. Matchen blev mer spännande än vad den borde ha blivit på grund av 50 % av domarinsatserna, mer om detta nedan när jag lugnat ner mig. Det var både spännande och glädjande.
Matchen bjöd på en formidabel uppvisning av Pontus Bonaguidi, han tog sex av åtta straffar! och var mycket som en levande vägg. En enhällig läktarjury utsåg honom till Matchens lirare. Hellas och Irlands landslag är att gratulera. Själv får jag nostalgiska glädjetårar i ögonen och jämför gärna med två av Hellas tidigare landslagsmålvakter, Lennart Ring och Frank Ström, när de var i storslag.
Nästa bunt av rosor ger vi till laginsatsen, enormt storstilat att hålla stången när man under nästan halva matchen var en man mindre, som mest/minst bara tre utespelare. Man hade ett riktigt bra försvarsspel som egentligen var justare än vad utvisningarna visade. En del på grund av ett uppoffrande hårt försvarsspel, men även p.g.a. 50 %. Efter en sådan laginsats ska man egentligen inte framhäva ytterligare någon speciell, men jag vill ändå puffa för Lucas Algesjö som satte nio baljor. De övriga bidrog också till den fina laginsatsen. Några bilder, Pontus givetvis, och laget för deras insatser och från några spelsituationer. Jag skulle gärna haft en bild på något av Lucas mål, men kameran fokuserade för långsamt, jag blev för gripen av spelet och Lucas var för snabb.

Några matchbilder. Klicka på dem för att se dem i större format!

Pontus tar första straffen, Lucas (5) avvaktar retur, Fredrik Straube (13) sköt.
Lucas, Martin Schappert tar ner en Djurgårdare på jorden, Karl Ringkrans.
LAGET (fr,v,):Lucas Algesjö, Pontus Bonaguidi, Martin Schappert, Daniel Lindholm, Tobias Lindberg, Erik Cahp. André Hillgren, Felix Sjökrans, Erik Blomkvist och Albin Prior. Johan Cahp skymtar framför (bakom) Danne.
 
Daniel Lindholm sätter ett av sina mål, Tobias Lindberg håller undan försvaret, Djurgårdaren försöker rycka i två tröjor samtidigt.

~~I övrigt: Hellas ”vann” utvisningarna med 10-2 och röda kort med 2-1.
Nästa hemma match, i Engelbrektshallen!? (Snälla förbundet, Vi är ju en SÖDERklubb) söndag 17/2 kl 17.15. Och så spelprogrammet:spelschemat för säsongen 2018/2019 klicka på den för att se programmet.

Mer om matchen kommer i nästa Hellasblad.

Skrivet 29 Jan 2019 av Kjelle
Skriv ut...

Tid; 2019-02-13 kl 18.00 EXAKT! Plats: Stockholms Stadion
Entrén är i till vänster i valvet i Klocktornet (Lidingövägen). För förtäring m.m. får Du betala 150 kr, subventionerat till GH:s plusgiro 50 53 33-5. Färdiga beräknas vi kunna vara, någon gång mellan 20.30 och 21.00. Krubbet kommer att vara en smarrig combo-landgång, kyckling, kalkon, skaldjur m.m. ett glas vin rött/vitt, löl eller vatten, kaffe och kaka.

Läs mer...

Skrivet 22 Jan 2019 av Kjelle
Skriv ut...

Och i viss mån även av Sannadal.
Hellas ställde med en uppsättning och utan avbytare. Trots detta gjorde man en bra insats. Sannadal tog snabbt en betryggande ledning, men Hellas arbetade sig sakta men säkert upp till bara två måls avstånd men längre kom vi inte. Det är inte lätt att köra 60 minuter utan byte. I viss tog väl orken ut sin rätt, några av skarpskyttarna hördes muttra över att de tyckte att de inte hade skyttet riktigt inställt.
Några omdömen. Erik Cahp stod i mål (han är egentligen vänstersexa) och hade några riktigt maffiga räddningar i den högre akrobatiska skolan och tog bland annat en straff. Tobias Lindberg höll ordning på linjen både i försvar och anfall. Just och hård och oftast på rätt sida om det tillåtna. Den som fastnar i hans armar i försvaret kommer inte loss förrän anfallet är slut, ett mål. Martin Schappert är en annan av försvarskämparna. Också av kvalitet. Lite av en positiv överraskning för mig den här gången. Han fick även spela i anfallet, tackade för förtroendet och satte fyra baljor med eftertryck och precis utom räckhåll för målvakten. Daniel Lindholm också duktig försvarsspelare som i år har blommat ut i anfallet, sju mål, delar förstaplatsen i skytteligan på 36 mål, Med Felix Sjöstrand, åtta mål i den här matchen. Bergsäker på straffar och som ger en ny dimension åt ordet ”slitstark”. Svår att stoppa i genombrotten, sliter sig nästan alltid loss. David Nässén vänstersexa, bra i det han gör och förvaltade väl de chanser han fick, två mål. Sist men inte minst, Lucas Algesjö, högersexa med ett vasst skott och fart i genombrotten, sex mål. Hade en riktigt snygg platsväxling med Danne i matchens slutskede som ställde Sannadals försvar och Danne nätade.
Var det något som inte var bra, ja det måste det ha varit, eftersom Sannadal vann, men det har jag förträngt. Kan jag inte komma med konstruktiv kritik håller jag tyst. Jo visst, en sak till.
Domarna var bra, en milsvid skillnad mot de i Västerort.  Duktiga, få misstag, och höll en bra nivå i samklang med lagen, det var få protester. Ytterligare ett tecken på deras skicklighet var att de talade med spelarna, inte till eller förbi.
Nästa hemmamatch blir på sätt och vis borta. Söndag 9/12, kl 17.15 i Engelbrektshallen (OBS)  mot Tyresö Strand.
Och som vanligt. Matcher och spelprogram  spelschemat för säsongen 2018/2019 Och

några bilder, Klicka på dem för att se dem i ett större format!

Danne laddar, Felix håller koll

Någon försöker strypa Felix men det hjälper inte, blir mål ändå.

Martin bryter igenom och sätter ett av sina fyra mål. Lucas avvaktar eventuell retur

Rörigt i försvaret, Felix och Tobbe gör det svårt för Sannadal

Martin heltäckande på linjen

Skrivet 02 Dec 2018 av Kjelle
Skriv ut...

~~Torsdagen den 29 november var det dags för Hellas traditionella julbord på Hellasgården. Vi kunde njuta av gott och smått välsmakande rätter. Skribenten hittade flera godsaker, nämligen goda inlagda sillar, läckra patéer och bland det småvarma blev den långstekta fläsksidan av Rocklundagris, hemrökta rödvinskorven och den rökta rotsellerin med getost absoluta favoriter. Visst vattnas det i munnen igen? Gå in på restaurangens hemsida och kolla öppettiderna (se länken ovan).
Hellas och Sällskapet Gamla Hellener hade också en sedvanlig utdelning av både bidrag till projekt inom klubbarnas ungdomsverksamhet, elitstipendier till framgångsrika idrottare och som kronorna på verket
Årets Hellén som blev den duktige spjutkastaren Carl Widenholm och
 Rune Lidsells ledarstipendium som i år gick till Ulla-Britt och Kenneth Berglund från Hellas orientering för ett mångårigt (för deras del mer än 30 år) framgångsrikt arbete för klubben.
På bilden nedan av stipendiaterna ser vi Carl som trea från vänster samt Ulla-Britt och Kenneth som två och trea från höger.  Klicka på den för att se den större!
Gamla Hellener gratulerar de välförtjänta stipendiaterna och tackar för deras värdefulla insatser för Hellas.
 

 

Skrivet 02 Dec 2018 av Kjelle
Skriv ut...

~~Från senaste bortamatchen mot Västerort fick vi med 1 poäng och en besk eftersmak av en domarinsats som inte bara var dålig, den blev så småningom rent urusel. Skribenten har sett handboll sedan början på 1960-talet och det här är bland det värsta jag sett. 
Hellas började bra, ledde med 17-12 i halvtid, hade ett genomgående fint spel. Starkt försvar och öppnande anfallsspel , men tappade sedan tempo i andra halvlek och dessutom förstörde domarinsatsen matchen för båda lagen. Inte njutbart vare sig för spelare eller publik.  Med ordentliga domslut hade vi fått med oss alla poängen.
Några bilder, Klicka på dem för att se dem i större format

 

 

Danne Lindholm visar sin spänst och stänker in ett av sina sex mål. Karl Ringkrans rensar på linjen

 

 

Så här fri kan Felix Sjöstrand vara när vårt spel klaffar. 

 

 

Lucas Algesjö visar hur man nätar.

Skrivet 02 Dec 2018 av Kjelle
Skriv ut...

<< Föregående sida ... 2 ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 Nästa sida >>

Powered by CuteNews