VÄLKOMMEN

NYHETER !

~~I början av oktober är det dags för handboll att börja sin säsong. Man börjar borta söndag 7/10 kl 16.00 mot HK MIffe i Klämmestorpshallen. Först hemmamatchen blir söndagen därpå, 14/10 kl 19.00 i Eriksdalshallen.
Om ni aldrig hört talas om HK MIffe eller Klämmestorpshallen (ni är nog inte ensamma)kan jag (efter att ha googlat) berätta att klubben, liksom hallen, återfinns i Mantorp på östgötaslätten. Det är drygt 22 mil mellan Stockholm och Mantorp, en rätt skaplig långtripp för division 3, visserligen motorväg, men ändå! Och det är inte den enda långtrippen. Bland lagen i div 3 finns också  HK Extra  (Nyköping), HK Fräs (Norrköping) och Hultic BK (Åby). Övriga lag finns på behagligare avstånd. Kan inte låta bli att undra över att en serie som sorterar under Stockholms Handbollsförbund har så avlägsna lag i spelschemat. Resor av den längden som det blir kan inte vara glädjande för ekonomin i en div 3 klubb.
Gå gärna och heja fram våra duktiga handbollsspelare till nya framgångar!
Här finns en länk till spelschemat för säsongen 2018/2019 HEJA HELLAS

Skrivet 10 Sep 2018 av Kjelle
Skriv ut...

~~I helgen. 2018-09-09/10 gick mångkamps-SM för P17 i Uddevalla. Carl af Forselles vann ytterligare en seger på 6.655 poäng, 118 poäng  före tvåan, Benjamin Tinglöf. Det kan också nämnas att Calles friidrottande under större delen av säsongen störts av ett krånglande knä som bl.a. gjort att han varit tvungen att hoppa höjd med fel fot.
Förra helgen var det Finnkamp i Tammerfors. Hellas var representerade med den äran av Carl af Forselles och Elias Sahlin. Elias kom trea i höjd med 195 och Calle vann stavhopp med 480.
Gamla Hellener gratulerar killarna till sin fina framgångar och hyllar även vår duktiga friidrottsklubb med sportchefen Jeanette Sténson i spetsen som lagt en bra grund till deras friidrottande och finslipat formen till de imponerande resultaten.

 

Några länkar till mångkamps-SM. Lördagens tävlingar
och Söndagens tävlingar

Besök gärna Hellas friidrottsklubbs sajt för mer om Hellenernas framgångar på friidrottsarenorna.

Skrivet 10 Sep 2018 av Kjelle
Skriv ut...

På en av mina favoritsidor i Dagens Nyheter, NoN (Namn och Nytt), kunde vi i tisdags, 4/9-2018 läsa om idrottsprästen Samuel Norrby.
Vad som inte skrevs var att Samuel tävlade för Hellas (i slutet av 1920.talet och 1930-talet). Samuel var kulstötare, flerfaldig svensk mästare (5 gånger) och landslagsman. Han gjorde även bra resultat i sprint.
Han verkade som präst i Österåker.

En länk till sökningen på Dagens Nyheters sajt. Se även DN som pdf för tisdag 2018-09-04, Kulturdelen->Namn och Nytt

 

 

Skrivet 06 Sep 2018 av Kjelle
Skriv ut...

Vid helgens SM i friidrott i Eskilstuna kunde även vi som var soffpotatisar på hemmaplan glädja oss år fina prestationer av flera Hellener.

GH vill mycket gärna uppmärksamma och gratulera till Hellenernas fina prestationer.

Notabelt är att vi för första gången för första gången på åtskilliga år placerade sig en Hellen(ska) på poängplats i en kastgren. Vi gratulerar Rebecka Hallerth till hennes sjätteplats i slägga med 58.28. Senast var det åtskilliga år sedan, Jan Damgren och Jan Svenssohn i spjut och vi hade även Christer Högrelius i diskus, som vi såg en Hellen på poängplats i kast.

Vidare vill vi gärna uppmärksamma Carl af Forselles i tresteg på femteplats med 15.01, Carl Sténson i stav, sjua på 489 och Carl Widenholm i spjut med en tiondeplats med 64.45. Elias Sahlin missade höjdfinalen med en hårsmån, resultatet var 193.

Av ovanstående tävlar Rebecka normalt i K22, Carl Widenholm i P19 och Carl af Forselles och Elias i P17, så framtiden är ljus.

Besök gärna Hellas friidrottsklubbs sajt för mer om Hellenernas framgångar på friidrottsarenorna.

Skrivet 27 Aug 2018 av Kjelle
Skriv ut...

~~Årets GH-golf gick av stapeln i strålande sommarväder, och som vanligt på Viksbergs GK. Som segrare såg vi i år Björne Andersson, tävlingens upphovsman med imponerande 37 poäng, tvåa var Peter Fernström med 33  och trea Mats Jutner på 28. Restaurangen hade i år ny regim och varm mat som vi njöt av efter tävlingen. Några bilder.

Björne Andersson begrundar ett utslag.

Det ser nästan ut som om de är på safari, och det är det på sätt och vis, golfsafari.

Fast inte på en savann, utan på en fairway som inte är så ödslig som det verkar.

Kom ihåg nästa  GH-evenemang som blir friidrottsveteranernas träff torsdagen den 18 oktober, runt kl. 18.00 på Hotell Anglais.

Välkomna!

Skrivet 17 Aug 2018 av Kjelle
Skriv ut...

<< Föregående sida ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 Nästa sida >>

Powered by CuteNews