VÄLKOMMEN

NYHETER !

~~Årets GH-boule.
Försiggick 8 juni på Hellasgården. Årets (överlägsne) segrare blev Classe Ström med sex poäng. Tvåa blev Björn Holmgren med två points och på delad tredjeplats Rolf Vikström och Lars-Gunnar Öberg. Vi minns också Rolfs tacktal till arrangemanget som han bevisade väl uppfyllde kraven på ett riktigt 3G-arrangemang, Det för första G:et står för Gott umgänge och trevlig gemenskap, det andra för Gott och välsmakande och det tredje är också inte minst väsentligt, Gratis.
Vid den efterföljande måltiden serverades bl.a. en ärtsoppa av god kvalitet. Den var långt ifrån den tunna produkt som en gång, på Lv6, av en sällsynt snål husmor serverades till en församling på flera hundra vrålhungriga repgubbar. Efter några minuter reser sig en av gubbarna och ropar med hög röst. -Grabbar, ni behöver inte leta efter Ärtan, jag har hittat Den! Berättat med eftertryck av Rolf.

~~På bilden finns några av deltagarna Jan Dahlin, Clas Ström, vid protokollet Barbro Thörnelöf, Peter Fernström, Lars-Gunnar Öberg och Rolf Vikström.
Ett utförligare reportage kommer, kanske, i Hellasbladet nr 3.
 

Skrivet 09 Jun 2017 av Kjelle
Skriv ut...

~~De allra flesta har redan betalt sin medlemsavgift, men vi längtar efter att få se ytterligare några.Medlemsavgiften i GH är blygsam, bara 100 spänn. Vill man vara lite mer schangtil finns Supporterfonden där avgiften är 300 riksdaler, extra andelar kostar 125 per st. Avgiften till supporterfonden delas ut till elitidrottare i Hellas olika klubbar (efter ansökan). Medlemsavgift till GH ingår, liksom även deltagande i utlottningar under året och på GH:s årsmöte.
Plusgirot är sedan urminnes tider  50 53 33-5.
Det kan också påpekas att vill man avrunda beloppet uppåt möter det inga hinder från GH:s sida.
Och
Det är alltid OK att både vara medlem i GH  och även betala medlemsavgift till sin ”gamla”/ordinarie klubb.
 

Skrivet 26 May 2017 av Kjelle
Skriv ut...

~~Tiden i klubben skapar inte enbart vänner för stunden, utan oftare för livet. Men ibland tappar man kontakt, p.g.a. flyttar eller andra orsaker. Och då kan en återupptagen kontakt vara till stor glädje, se nedanstående från GH:aren 1984 nr 1 från Nisse Kling, Svensk Mästare i simning för Hellas, journalist, tidigare redaktör för Hellasbladet m.m.

 

Vi kan alla hjälpas åt. Med www.ratsit.se  eller www.hitta.se  (t.ex) går det numera lättare att hitta flyttade kamrater. Du kan åxå kolla med GH:s styrelse, vi brukar kunna hitta rätt bra när det gäller att leta rätta på våra gamla kamrater.
Det finns fina exempel i Hellas hur man fortfarande håller kontakt, ”(guld)gubbgänget i handboll är ett exempel som vi läser om då och då. Återträffarna för fri-idrottsveteranerna i Hellas är ett annat och vi har från säker källa hört att Hellas pologäng från 2000-talet, och 2014, har börjat satsa igen, (mellan gemensamma julbord), om än i en någon äldre årsklass, fastän de fortfarande kan betraktas som unga.
Hur är det i de övriga klubbarna, hör av er och berätta!

Skrivet 26 May 2017 av Kjelle
Skriv ut...

~~En av Sveriges och Hellas duktigaste handbollsspelare, Dan Eriksson, uppmärksammas i dag, 19/5-2017, av Dagens Nyheter på sin 70-årsdag.
Sällskapet Gamla Hellener sällar sig till gratulanterna, lyfter på mössen och bugar med djup beundran.
 

Skrivet 19 May 2017 av Kjelle
Skriv ut...

GH-boulen blir torsdagen den 8 juni 2017 kl 17.30 vid Hellasgården. Förhandsanmälan senast måndag 5 juni.

GH-golfen blir onsdagen den 16 augusti 2017 på Viksbergs golfklubb. OBS! ÄNDRAT DATUM!. Förhandsanmälan senast söndag 6 augusti.

Nästa veteranträff för fri-idrottarna blir torsdag den 19 oktober kl 18.00 på Scandic Anglais.

Skrivet 05 Apr 2017 av Kjelle
Skriv ut...

<< Föregående sida ... 2 ... 4 ... 6 ... 8 ... 10 ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 Nästa sida >>

Powered by CuteNews